Menu:

Optredens

Overzicht

 

 


 


Dezign
(4 Janv, 2007)
Validate XHTML 1.0 Strict
and Css

 

ill titleOver The College Barbers

De bakermat van het koor ligt in het 'Veluws College' in Apeldoorn. Ton Vermeulen, leraar Engels aldaar, raakte enthousiast nadat hij kennis had gemaakt met het barbershopzingen. Hij wist een aantal medeleraren en medekerkkoorleden voor deze zangstijl te interesseren en zo ontstond eind 1989 het barbershopkoor The College Barbers.

In de begintijd werd het koor geleid door een lerares muziek, maar al snel daarna kreeg het koor steeds meer vorm. Getooid in nieuwe showkleding, ging het koor in 1992 naar de conventie in Veldhoven.
Vanaf die tijd geldt voor het koor de leuze “barbershop singing is fun” en wordt met veel plezier en succes opgetreden. Daarbij zijn de kwaliteit van het zingen, de goede sfeer onder elkaar en de prettige contacten met het publiek altijd uitgangspunten gebleven.  Inmiddels heeft het koor in de persoon van Jurrien Zaagman zijn achtste dirigent, en het is heel blij met hem.  
                                          
Op zaterdag 11 oktober 2014 vierden The College Barbers in eigen kring hun vijfentwintigste verjaardag, met gastoptredens van Dolphin Barber Mates uit Harderwijk en vocaal ensemble Blent uit Zwolle. Op 9 november volgde een jubileumconcert in Gigant in Apedoorn, met een gastoptreden van vocal group Diva Power uit Apeldoorn